Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over de LED grow lights van Oreon? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag verder.

Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen.

Wat is het vermogen van de LED-armaturen?

Het wattage van de Dutch Powerhouse 'Empress' is 710W. Het wattage van de Dutch Powerhouse 'Monarch' varieert tussen 1050-1250W. Het multi-layer armatuur Embrace heeft een wattage tussen de 223-252W en de Embrace XL tussen de 278-298W, afhankelijk van het gekozen spectrum. Bekijk de Technical Datasheets in Downloads for meer technische informatie.

Voor welk netspanning zijn de LED-armaturen geschikt?

De Dutch Powerhouse 'Empress' is geschikt voor de voltage reeks: 277-480 VAC (bij 2,6-1,5 amps, 50/60 Hz). De Dutch Powerhouse 'Monarch' is geschikt voor de voltage reeks: 277-480 VAC (4,6-2,3 amps, 50/60 Hz). De Dutch Powerhouse 'Embrace' en ‘Embace XL’ is geschikt voor de voltage reeks: 230-480 VAC (2,1-1 amps, 50/60 Hz).

Kunnen de LED-armaturen in een vochtige omgeving worden gebruikt?

De LED grow lights van Oreon zijn volledig stof- en waterdicht en IP67 gecertificeerd. De leds zijn volledig afgesloten middels een glazen cover met anti-reflectie laag tegen lichtreflectie en -absorptie. De LED-armaturen kunnen schoon gespoten worden met een hogedrukspuit.

Waarom is er sprake van minder schaduwwerking met de LED grow lights van Oreon?

Dankzij het actieve waterkoelingssysteem zijn de LED-armaturen van Oreon compact van formaat. Ondanks de hoge licht output en efficiëncy is het armatuur kleiner dan een traditionele HPS-armatuur of vergelijkbare LED-armaturen. Daarnaast hoeven er bovendien minder armaturen opgehangen te worden (en dus minder schaduwwerking) in de kas om hetzelfde lichtniveau te realiseren. Door het compacte formaat van het LED-armatuur treedt er minder schaduwwerking op en wordt de natuurlijke lichtopbrengst beter benut.

Onder welke factoren presteren de LED grow lights optimaal?

De LED-armaturen werken optimaal bij een omgevingstemperatuur tussen de 0°C / 32°F en 45°C / 113°F en een relatieve luchtvochtigheid van <95%. De optimale temperatuur van het water bij de invoer in het eerste armatuur in een streng is 4°C / 39.2°F boven dauwtemperatuur. Bij uitvoer uit het laatste armatuur in een streng is de optimale temperatuur van het water maximaal 45°C / 113°F.

Waar kan ik mijn herbruikbare warmte inzetten?

Per LED-armatuur wordt tot 287W van de Dutch Powerhouse ‘Empress’, tot 508W van de Dutch Powerhouse ‘Monarch’, tot 89W van de Dutch Powerhouse ‘Embrace’ en tot 101W van de Dutch Powerhouse ‘Embrace XL’ aan laagwaardige warmte gewonnen en afgevoerd via een gesloten watercircuit. Laagwaardige warmte is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Warmte kan in een warmtebuffer worden opgewaardeerd tot hoogwaardige warmte via een warmtepomp, via een dry air cooler worden verwijderd uit de kas of worden ingezet om de teeltruimte op te warmen. Het waterkoelingssysteem is per teler uniek.

Welke garanties, leveringsopties en certificatie worden geleverd bij de LED grow lights?

De LED-armaturen hebben een garantie van 5 jaar. Wij verwijzen u graag naar de Algemene Voorwaarden voor de volledige garantie voorwaarden. Levensduur: L90 B05 bij 50.000 branduren.

Overige materialen zoals bekabeling en ophangbeugels worden niet standaard meegeleverd, deze kunnen we wel op uw verzoek meenemen in de offerte.

De top lights van Oreon voldoen aan de volgende certificering: Conforms to/Certified to ANSI/CAN/UL 8800.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact op

Optimaal gebruik maken van natuurlijk licht?

Het kan met LED grow lights van Oreon. Ondanks de hoge lichtoutput is het armatuur kleiner dan HPS-lampen of vergelijkbare LED-armaturen. Hierdoor treedt er minder schaduwwerking op en wordt de natuurlijke lichtopbrengst beter benut.

Lichtplan aanvragen